Medicinsk yoga (MediYoga)

Strömstad

Prova på: Måndag den 14 januari, kl. 15:00-16:30.
Pris: 50 kr.
Kursdagar: Åtta måndagar med start 28 januari.
Livet och vardagen skapar obalans för många av oss. Att återskapa balansen handlar om att minimera stressen och lyssna inåt till vad du behöver och mår bra av. Yogan utgår från att kropp, sinne och själ är en helhet, där samtliga delar behöver uppmärksammas. När energin flödar fritt i kroppen är hälsan god, ett stopp innebär stagnation och ohälsa. Genom fokuserade yogarörelser, andning och meditation kan vi balansera och läka oss själva.

MediYogan vänder sig till dig med hälsoproblem som t ex högt blodtryck, sömn- och ryggproblem, astma, utbrändhet, otillräckligt immunförsvar, matberoende samt till dig som vill minska livsstressen för att motverka ohälsa eller bibehålla god hälsa. MediYogan består av mjuka kroppsrörelser, djupavslappning, meditation och olika andningsövningar. Andningen spelar här en grundläggande roll och en medveten förändring av andningen kan skapa fysisk, mental, själslig och emotionell harmoni inom dig.

MediYoga erbjuds idag på mer än 200 svenska vårdinrättningar och används som rehabilitering, som förebyggande hälsovård och som komplement till skolmedicinen.
Information om forskningen om MediYogans effekter hittar du på: mediyoga.se/forskning.

Praktisk information

Plats: Strömstads Hälsohus, Oslovägen 44.
Pris: 2 250 kr, för 8 ggr, material och CD eller digitalt ingår. Lägg gärna till individuell konsultation 90 min för 850 kr.

En yogagrupp för dig som är eller har varit sjukskriven. För dig som har besvär med din hälsa och vill hitta verktyg som du ”äger” själv.

Vi arbetar med enkla yogaövningar, andningsövningar, avslappning och meditation. Du får enkla hemuppgifter att göra mellan träffarna och vi samtalar sedan om dessa.

Inga förkunskaper krävs. Du kan delta oberoende av vilken sjukdom/besvär du har. Du har även möjlighet att lägga till en individuell konsultation på ca 90 min. och få individuellt anpassade övningar och meditationer som du jobbar med under kursen.

boka Medicinsk yoga »

AKTIVITETER/KURSER

Måndag 14 januari MediYoga, prova-på Strömstads Hälsohus
Måndag 14 januari Mindfulnessyoga, prova-på Strömstads Hälsohus
Onsdag 16 januari Medicinsk yoga för seniorer Strömstads Hälsohus
Onsdag 16 januari Kundaliniyoga för rygg, axlar och nacke - prova-på Strömstads Hälsohus
Måndag 21 janauri Mindfulnessyoga, drop-in Strömstads Hälsohus
Onsdag 23 januari Kundaliniyoga för rygg, axlar och nacke - drop-in Strömstads Hälsohus
28 januari 2019 MediYoga, start Strömstads Hälsohus
Individuell konsultation Medicinsk yoga
Övriga kurser Se "Aktuella kurser" under resp. tjänst!
Producerad Av Angelica Svanberg Grafisk Produktion