UGL-kurs

3-7 december 2018

UGL (Utveckling Grupp och Ledare) är Sveriges i särklass mest populära ledarskapsutbildning! Genom denna kurs utvecklar du dig som ledare, medarbetare och som människa. Du ökar din insikt i hur samspelet med andra påverkar din arbetseffektivitet och ditt ledarskap.

Kursens mål

  • ökad insikt i den egna personligheten
  • förmåga att kunna se och hantera konflikter
  • få erfarenhet av en upplevelsebaserad inlärningsmodell
  • ökad förmåga att kommunicera klart och tydligt
  • ökad förmåga att kunna ta och ge utvecklande feedback
  • insikt i olika stadier i en grupps utveckling och förstå sin egen roll och påverkan
  • förstå behovet av olika ledarstilar
  • ökad självinsikt och ökat självförtroende

Om kursen

Kursen bygger på enskild reflektion, gruppuppgifter och processgenomgångar som varvas med fakta- och teoriavsnitt som berör individ, grupp- och ledarutveckling. Kursen skiljer sig avsevärt från traditionell utbildning. Handledarna fungerar mer som coacher än som lärare och deltagarna tar ett stort ansvar för sitt lärande och sin utveckling. Ju högre aktivitet, inlevelseförmåga och öppenhet som skapas desto större utbyte ger kursen.

Kursen genomförs i grupp om minst åtta och högst tolv deltagare under fem dagar och kräver närvaro under hela tiden. UGL-kursen leds av två kompetenta och av Försvarshögskolan certifierade handledare.

Praktisk information

Tid: 3-7 december 2018.
Pris: 25 500 kr exkl moms.
Priset inkluderar kursavgift, kursmaterial, kost o logi. Boende i enkelrum med tillgång till egen dusch, wc, tv och bredbandsanslutning.
Plats: Hovs Hallar, Båstad
boka

För mer information ring 0730-23 84 40. Anmälan är bindande. Vid avbokning senare än tre veckor innan första kursdagen, debiteras 100% av den totala kostnaden för kursen. Före dess debiteras 50 % av den totala kurskostnaden.

Handledare på kursen

May Ingridsdotter May Ingridsdotter
May är beteendevetare, pedagog och projektledare. Utbildad UGL-handledare sedan 2001 och omcertifierad enligt den senaste versionen. Hon är certifierad i användandet av MBTI (Myers Briggs Type Indicator) och JTI (Jungian Type Index), är ICF-certifierad coach, diplomerad Yogalärare, Yogaterapeut och Mindfulnessinstruktör. Även utbildad i THE (The Human Element) och JGL (Jämställdhet Göra & Lära).

May har bl a arbetat som projektledare och med utveckling av lärare och handledare. Sedan början av 90-talet har hon arbetat som intern och extern konsult med individ-, grupp och ledarutveckling och har stor erfarenhet av att skapa trygga, stödjande och engagerande miljöer för lärande och utveckling. Utifrån behoven skräddarsyr hon utbildning/utveckling för individer och grupper. Hon arbetar även med Mindfulness stresshantering för ledningsgrupper och medarbetare samt med andra utvecklingsinsatser för att stärka hälsan samt med coaching. Driver eget företag sedan 2004.

Mikael JonssonMikael Jonsson
Mikael ansvarar, planerar och genomför ledarskapsutbildning för blivande gruppchefer på luftvärnsregementet i Halmstad. Ordförande i Tönnersjö golfklubb med ansvar för att utveckla klubbens verksamhet.

Han har arbetat inom försvarsmakten i 35 år i befattningar som instruktör, plutonchef med personalansvar. Han har även arbetat som lärare på officershögskolan med inriktning mot ledarskap och pedagogik.

« Tillbaka

AKTIVITETER/KURSER

Måndag 14 januari MediYoga, prova-på Strömstads Hälsohus
Måndag 14 januari Mindfulnessyoga, prova-på Strömstads Hälsohus
Onsdag 16 januari Medicinsk yoga för seniorer Strömstads Hälsohus
Onsdag 16 januari Kundaliniyoga för rygg, axlar och nacke - prova-på Strömstads Hälsohus
Måndag 21 janauri Mindfulnessyoga, drop-in Strömstads Hälsohus
Onsdag 23 januari Kundaliniyoga för rygg, axlar och nacke - drop-in Strömstads Hälsohus
28 januari 2019 MediYoga, start Strömstads Hälsohus
Individuell konsultation Medicinsk yoga
Övriga kurser Se "Aktuella kurser" under resp. tjänst!
Producerad Av Angelica Svanberg Grafisk Produktion