Yoga för gravida

Graviditeten är ett naturligt tillstånd, men kroppen utsätts under denna tid för extra stora påfrestningar. Gravidyogan stärker din kropp och ditt immunförsvar under graviditeten. Kroppsrelaterade besvär under graviditeten som ryggsmärtor och dålig cirkulation, kan lindras och effektivt förebyggas genom regelbunden träning.

teckning av gravid kvinnaUnder yogaövningarna kommer du i kontakt med din andning, vilket är en ovärderlig hjälp under förlossningen. Du förbereder dig fysiskt, mentalt och känslomässigt inför förlossningen. Genom att träna avslappning kan du förbereda dig inför förlossningens påfrestningar.

Vi gör även yoga för värkarbete. Du får träna avslappning och andning som förberedelse inför förlossningens påfrestningar.

Inga särskilda förkunskaper krävs för att delta. För fortsatt träning hemma kan du köpa ett CD-häfte. Går även att få som digitalt material.

Tid & plats: För tillfället inget planerat. Anmäl gärna intresse!
boka

 

Yoga för gravida inför förlossningen

Under det här passet får du prova på yogaövningar som stärker din kropp under graviditeten och förbereda dig fysiskt och mentalt inför förlossningen. Vi gör även yoga för värkarbete. Du får träna avslappning och andning som förberedelse inför förlossningens påfrestningar.

Tid & plats: För tillfället inget planerat. Anmäl gärna intresse!
boka

 

Paryoga

En halvdag med yoga och närhet för par som väntar barn

En halvdagskurs för par som väntar barn och vill fördjupa sitt teamarbete inför förlossningen.

ett par som gör yogaMannen har en viktig roll för att stödja kvinnan under förlossningen. Under dagen tränar vi yogaställningar som är bra att använda under förlossningen, ger varandra massage, tränar andning och avslappning. Vi öppnar upp för närhet och aktivt lyssnande i relationen. Detta för att ni tillsammans ska få möjlighet att förbereda er inför den kommande förlossningen.

För deltagande krävs att kvinnan deltar/deltagit i yoga för gravida eller yoga för värkarbete. Begränsat antal deltagare, max 6 par.

Tid & plats: För tillfället inget planerat. Anmäl gärna intresse!
boka

”Jag har hade otroligt stor nytta av min andning och det gjorde att jag behöll mitt lugn och klarade lita på egna känslan när vi skulle åka in. Tänkte aldrig tanken på smärtlindring, var så djupt inne i min egen andning.” - Madeleine
« Om kundaliniyoga

AKTIVITETER/KURSER

Tisdag 14 juli Breath Walk Nötholmen
Torsdag 16 juli Sommaryoga för rygg, axlar och nacke Friluftsmuseet
Torsdag 20 augusti Breath Walk (prova-på) Tjärndalen
Tisdag 25 augusti Breath Walk (start) meddelas senare
Måndag 7 september Mindfulnessyoga, dropin (start) Hälsovinden
Måndag 7 september Kundaliniyoga, dropin (start) Hälsovinden
Yoga online via Facebook.
Läs mer...
Höstens kurser Ladda hem folder här!
(I väntan på att hemsidan blir helt uppdaterad.)
Producerad Av Angelica Svanberg Grafisk Produktion