Yoga för gravida

Graviditeten är ett naturligt tillstånd, men kroppen utsätts under denna tid för extra stora påfrestningar. Gravidyogan stärker din kropp och ditt immunförsvar under graviditeten. Kroppsrelaterade besvär under graviditeten som ryggsmärtor och dålig cirkulation, kan lindras och effektivt förebyggas genom regelbunden träning.

Under yogaövningarna kommer du i kontakt med din andning, vilket är en ovärderlig hjälp under förlossningen. Du förbereder dig fysiskt, mentalt och känslomässigt inför förlossningen. Genom att träna avslappning kan du förbereda dig inför förlossningens påfrestningar.

Under yogan ges du möjlighet att BARA VARA och du får på så sätt en tidig kontakt med ditt växande barn. Du ökar välbefinnandet både för dig själv och för barnet under graviditeten.

Inga särskilda förkunskaper krävs för att delta. För fortsatt träning hemma finns ett CD-häfte som du kan köpa.

Tid & plats: För tillfället inget planerat. Anmäl gärna intresse!
boka

 

Yoga för värkarbete

Många kvinnor känner oro och rädsla inför förlossningen. Genom att träna yogaövningar som förbereder dig fysiskt, mentalt och känslomässigt inför förlossningen kan du bättre möta de påfrestningar som förlossningen innebär. Genom avslappning och andning kan du också bättre hantera den smärta som det innebär att föda barn och underlätta ditt barns resa ut i världen.

Tid & plats: För tillfället inget planerat. Anmäl gärna intresse!
boka

 

Paryoga

En halvdag med yoga och närhet för par som väntar barn

En halvdagskurs för par som väntar barn och vill fördjupa sitt teamarbete inför förlossningen.

paryogaMannen har en viktig roll för att stödja kvinnan under förlossningen. Under dagen tränar vi yogaställningar som är bra att använda under förlossningen, ger varandra massage, tränar andning och avslappning. Vi öppnar upp för närhet och aktivt lyssnande i relationen. Detta för att ni tillsammans ska få möjlighet att förbereda er inför den kommande förlossningen.

För deltagande krävs att kvinnan deltar/deltagit i yoga för gravida eller yoga för värkarbete. Begränsat antal deltagare, max 6 par.

Tid & plats: För tillfället inget planerat. Anmäl gärna intresse!
boka

”Jag har hade otroligt stor nytta av min andning och det gjorde att jag behöll mitt lugn och klarade lita på egna känslan när vi skulle åka in. Tänkte aldrig tanken på smärtlindring, var så djupt inne i min egen andning.” - Madeleine
« Om kundaliniyoga

AKTIVITETER/KURSER

Måndag 14 januari MediYoga, prova-på Strömstads Hälsohus
Måndag 14 januari Mindfulnessyoga, prova-på Strömstads Hälsohus
Onsdag 16 januari Medicinsk yoga för seniorer Strömstads Hälsohus
Onsdag 16 januari Kundaliniyoga för rygg, axlar och nacke - prova-på Strömstads Hälsohus
Måndag 21 janauri Mindfulnessyoga, drop-in Strömstads Hälsohus
Onsdag 23 januari Kundaliniyoga för rygg, axlar och nacke - drop-in Strömstads Hälsohus
28 januari 2019 MediYoga, start Strömstads Hälsohus
Individuell konsultation Medicinsk yoga
Övriga kurser Se "Aktuella kurser" under resp. tjänst!
Producerad Av Angelica Svanberg Grafisk Produktion